Zaterdag 10 oktober 2009


Vandaag had James een drukke dag. Vanochtend vroeg opgestaan om vervolgens in de auto mee te gaan naar Zeeland, naar Nieuwvliet-Bad. Het was de eerste lange rit voor James sinds hij gewend is aan autorijden, maar het ging prima. Hij heeft bijna de hele weg op schoot liggen slapen, en tussendoor nog even aan een hoefje gekluifd. Eenmaal aangekomen in Zeeland mocht hij eerst even zijn energie eruit rennen in de tuin. Daar ligt allemaal gras, dus James vond het prachtig. Hij heeft een hele tijd op en neer gerend, met speeltjes en zonder speeltjes. Daarna naar binnen gegaan en James herkende het nog. Hij deed meteen een plasje binnen, terwijl hij een minuut eerder nog buiten geplast had! Hij wilde eventjes laten weten dat het zijn huis is, denk ik. Nou ja.
Rond een uur of twaalf scheen de zon even en zijn we naar het strand gegaan. Helaas was de zon toen alweer weg en was het best donker om foto’s te nemen. James heeft zich wel vermaakt, hij had zijn bal en heeft lekker gerend! Hij nam niet zijn ruimte, wat ik wel gedacht had, omdat het strand zo uitgestrekt is. James bleef netjes in de buurt en ook de enige hond die hij op een afstandje zag, hoefde niet bekeken te worden. Hij had meer ook voor zijn bal, die hij netjes meedraagt.
Soms liet hij hem vallen en dan waaide de bal weg door de wind. James vond dat maar vreemd en moest er iedere keer snel achteraan om zijn bal in de gaten te houden. Hij ging ook nog even bij het water kijken en het schuim was wel interessant. Ook dat waaide weg door de wind en James dacht dat hij er wel in kon happen. Dat viel tegen, het smaakte nogal zout!
Na een eindje te hebben gelopen, gingen we wat eten in de strandtent. De Labrador die bij de strandtent hoorde, vond James echter niet zo leuk en gromde. Daar had ik nou niet zo’n zin in, dus zijn we daar weggegaan en met de auto naar een pannekoekenhuis gereden. James heeft zich keurig gedragen en is gaan slapen. Op een gegeven moment lag hij ondersteboven en keek niet op of om van de bedienden en gasten. Zelfs toen onze pannekoeken gebracht werden, bleef hij rustig liggen. Een geslaagde oefening dus! Daarna terug naar het huisje gereden, waar James lekker verder is gaan slapen en nog even in de tuin gespeeld heeft.
’s Avonds weer dat hele eind terug in de auto en wederom ging het prima. James had een drukke dag, maar heeft zich echt heel goed gedragen en zich prima aangepast!

No comments:

Post a Comment