Vrijdag 9 oktober 2009


James moest vanochtend eerst op de weegschaal. Hij past er nog net op en gaat er zelf op zitten, want hij weet dat hij daarna een koekje krijgt. Meneer weegt vandaag 8,7 kilo, dus is in een week tijd 800 gram aangekomen! Op het moment eet hij 500 gram Carnibest, maar dat gaan we van de week maar iets verhogen. Vanochtend was het prachtig weer, dus had ik zin om naar Sandelinge-Ambacht te gaan.
Eerst een stukje gelopen met James, lekker los en James genoot. Hij rende en sprong, en ik had zijn bal meegenomen, dus die mocht hij zelf dragen. Hij laat hem soms wel vallen, maar neemt hem vaak uit zichzelf al weer mee. Eerst kwamen we een rustige Labrador tegen en James wilde wel spelen. Hij moest even zijn energie kwijt en rende flink wat rondjes om de hond heen. Die vond het allemaal wel goed, maar was met zijn bal aan het spelen, dus hij had niet zoveel interesse voor James. Wel liet hij opeens zijn bal los, en James zag zijn kans schoon en pakte snel de bal van de Labrador. Gelukkig vond die het niet erg! Daarna verder doorgelopen en ondertussen gespeeld met de bal.
Bij het strandje kwamen we een Irish Soft Coated Wheaten Terrier tegen van anderhalf en die wilde ook wel spelen met James. Ze vonden het allebei geweldig en we hebben ze een tijdje flink laten rennen en spelen. Daarna nog wat gespeeld met de bal op het strandje. Op een gegeven moment rolde de bal het water in en James ging er naartoe. Toen vond hij het echter belangrijker om wat water te drinken, dan om de bal te pakken en dus dreef de bal weg. Als het een tennisbal geweest was, was het niet erg geweest, maar dit was een dure bal. Gelukkig dreef hij richting de overkant, dus na een tijdje wachten konden we hem eruit vissen. James was weer helemaal blij, hij vindt z’n bal zo leuk! Na deze heerlijke wandeling weer terug naar huis gereden, waar James tevreden in slaap is gevallen.
’s Middags was hij in de tuin aan het spelen, toen zijn Leonberger vriendinnen langskwamen. De tuinpoort zat niet op slot en James wilde naar buiten, want hij vindt vooral de Leonberger pup erg leuk. Hij bonkte tegen de poort, waardoor het gaas aan de onderkant er al vanaf viel. Daarna sprong hij op en wist op de een of andere manier de poort open te krijgen, en hij ging snel spelen met de honden, die nog vlakbij waren. Gelukkig zag ik het gebeuren, maar voortaan mag James dus niet meer buiten als het slotje op de poort niet dicht zit!

No comments:

Post a Comment