Dinsdag 13 oktober 2009


Vanochtend zijn we eerst naar de dierenwinkel in Dordrecht gereden, waar we altijd Carnibest kopen. Het was bijna op, dus was het tijd voor wat nieuwe inkopen. Meteen nog maar wat hoefjes meegenomen, want die gaan er hard doorheen nu James zo aan het wisselen is! Voor de training een Rodiworst gekocht, ben benieuwd hoe hij daar op reageert. Er moest natuurlijk ook gewandeld worden om James zijn energie kwijt te laten raken en om conditie op te bouwen, dus zijn we naar de Wantijdijk gereden. Op het strandje waren twee Golden Retrievers aan het spelen en James werd meteen herkend. ‘Is dat James van het hondenforum’?
De twee Goldens waren Donna en Sandy, ook van het hondenforum! We hebben nog even met de honden op het strandje gespeeld en zijn daarna gaan lopen. Het was de eerste keer daar met James, maar het is echt leuk wandelen. Een brede dijk met genoeg gras en ruimte om te spelen, geen auto’s in de buurt en naast de dijk de rivier die vanuit de Biesbosch komt. Tijdens het wandelen hebben Donna en Sandy volop muisjes gezocht en James kon natuurlijk niet achterblijven, al snapte hij de hele bedoeling niet!
Ook nog wat koekjes in het gras gezocht, maar speurneus James rook ze niet zo goed. Hij zag ze wel gaan als je ze weggooide, maar snapte niet dat als hij ze niet meer zag, dat ze dan in het gras gevallen waren. Daar valt dus nog veel te leren voor James! Ook nog gerend, gesnuffeld en gespeeld met de bal, dus wat wil een hond nog meer? Na een tijdje zijn we omgekeerd, want Donna en Sandy moesten de andere kant op en James werd moe.
De hele middag heeft James thuis in diepe rust gelegen. We hebben zijn nieuwe rieten mand weer naar beneden gehaald om te zien of het nu wel ging, zonder erop te kluiven en James heeft er een tijdje in liggen slapen, dus volgens mij is hij goedgekeurd!

No comments:

Post a Comment