Maandag 7 september 2009



Vanochtend eerst met James naar het park in de Oostpolder geweest. James mocht dit keer voorin op schoot, want als hij straks groot is en veel weegt, kan ik hem niet meer zo gemakkelijk achterin tillen, dus wil ik hem leren om gewoon rustig in de gordel te kunnen zitten. Eenmaal aangekomen bij het park mocht James meteen los en hij genoot. Lekker rennen en snuffelen. Bij het water vond James een plastic flesje en heeft daar heel leuk mee gespeeld.



Ook vond hij een modderpoel, waardoor zijn witte pootjes echt zwart waren toen hij eruit kwam! James heeft inmiddels ook ontdekt dat je kunt rollen door vieze dingen en dat deed hij dus ook. Gelukkig was het een beetje nat daar en was het alleen water dat hij op zijn rug had.



Daarna nog fijn in het hoge gras gespeeld en een Schapendoes en een Westie ontmoet. Deze honden speelden heel wild met elkaar en James wilde nog niet meespelen. Hij keek wel en daagde ze uit door te blaffen, maar als ze hard naar hem toe kwamen gerend, deed hij mooi niet mee. Nadat we weer verder waren gelopen en bijna bij de auto waren, dacht James dat het kroos in de sloot ook gras was. En hup, daar lag meneer in de sloot! Hij was voorover gevallen, dus heel zijn kop zat ook onder het kroos. Hij kan gelukkig wel zwemmen en hield zich boven water, maar kon er niet uit, dus hebben we hem snel aan zijn nekvel eruit getrokken. James was drijfnat en zat onder het kroos. Na een paar keer flink uitschudden en hem te hebben afgedroogd met de handdoek uit de auto mocht hij weer mee naar huis.



Ik ben benieuwd of hij nu geleerd heeft dat kroos niet hetzelfde is als gras! Met de stank viel het erg mee en de rest van de middag heeft hij heerlijk liggen slapen. ’s Avonds hadden we de tweede les van de puppycursus. James had er vandaag niet zo’n zin in, hij deed het wel goed, maar was snel afgeleid. Vlak in de buurt stonden kippen, geiten en een paard en dat was ditmaal veel leuker. We hebben de zit uitgebreid, we moeten nu de click uitstellen en een pasje naar links en rechts doen, terwijl de hond blijft zitten. Ook geoefend met de achterwaartse af en dat ging heel goed. Ik had niet verwacht dat hij dat zou doen, omdat het voor hem moeilijker is met zijn korte pootjes. James had het echter snel door en deed het prima, wel nog alleen met een koekje. Thuis gaan we op deze dingen verder oefenen.

No comments:

Post a Comment