Maandag 14 september 2009


Vanochtend zijn we met James voor het eerst naar Sandelingen-Ambacht gereden, in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat is een recreatiegebied met veel grasvelden, waar je heerlijk kan rennen. James vond het erg leuk, nieuwe gebieden vindt hij ook niet zo spannend meer, hij voelt zich meteen thuis en doet zijn eigen ding. Eerst een stukje gelopen naar het strandje, maar James wilde het water niet in. Hij vond het wel fijn om gewoon wat rond te rennen en te snuffelen.
James zijn oren staan nu heel stabiel omhoog en het waaide best hard. Hij heeft er geen last van, alleen als hij rent, hangen zijn oren gestroomlijnd naar achteren. Hij heeft een aantal honden voorbij zien komen, maar hij gaat er niet op af. Hij wilde wel spelen met de bal die een andere hond had, maar als hij vijftien meter weg is, kijkt hij om en komt naar ons terug. Perfect dus! James heeft het prima naar zijn zin gehad en na een tijdje gelopen te hebben, zijn we weer naar huis gereden. Hij lag in de auto al stijf met zijn ogen dicht, maar thuis was hij nog wel wakker te krijgen voor twee kippennekken.
Vanavond hadden we de derde les van de puppycursus. James was erg druk en niet geconcentreerd. Ik kon moeilijk zijn aandacht krijgen, maar als ik die eenmaal had, deed hij de oefeningen goed. We hebben eerst de zit en de af geoefend, daarna een aandachtsoefening en een begin gemaakt met het wandelen zonder trekken. De Drentse Patrijs die ook in de les zit, heeft het niet zo op James, dus daar moeten we nu op letten. Aan het eind van de les hebben we gespeeld met de tunnel. Eerst was deze heel kort en James ging er goed doorheen. Iedere volgende keer werd de tunnel langer gemaakt en James vond het prachtig. De trainster hield de hond vast, terwijl ik naar de andere kant liep en hem riep. Hij rende erdoorheen, en wij gingen iedere keer een stukje achteruit, zodat de hond echt naar je toe moest komen. Dat was erg leuk om te doen.

No comments:

Post a Comment