Donderdag 17 september 2009

’s Ochtends eerst even binnen wat getraind met James. Hij wordt buiten erg afgeleid, dus doen we een stapje terug. Binnen gaat het erg goed, maar na een paar minuten slaat de verveling toe. Ik denk dat ik wat meer afwisseling moet geven en de trainingssessies echt niet te lang maken. Aan het eind van de ochtend met James naar Tilburg gereden, want ik moest daar even op de universiteit zijn.
Eerst hebben gewandeld in de Boswachterij Dorst, waar James eigenlijk niet los mocht vanwege de Schotse Hooglanders. Er was echter niets of niemand te bekennen, dus hebben we hem de meeste tijd wel los laten lopen. Hij blijft zo goed bij ons en denkt er nog niet over om het struikgewas in te gaan. James vond het leuk om weer eens een nieuw gebied te ontdekken, met lekkere zandgrond. We waren eigenlijk op zoek naar de heide, maar helaas hebben we die niet kunnen vinden. James mag en kan natuurlijk nog niet te ver lopen, dus konden we ook niet uitgebreid op zoek. Wel jammer, ik had graag foto’s willen maken van hem bij de paarse heide.
Hij vindt het nu ook leuk om achter de bal aan te gaan, wat we niet teveel doen, vanwege zijn heupen. Na een halfuurtje te hebben gelopen, zijn we terug gegaan naar de auto en doorgereden naar Tilburg. Daar moest James even met mam in de auto wachten, maar dat vond hij niet zo leuk. We dachten dat hij wel ging slapen, maar hij was nog niet moe genoeg en ging spelen met een plastic flesje. Daarna teruggereden naar het Reeshofbos in Tilburg, waar we nog een kwartiertje gelopen hebben. Nog wat gespeeld met een Jack Russell en een Border Collie, dus daarna was hij wel moe. Vlak langs het bos rijden de treinen, dus aan dat geluid heeft James ook kunnen wennen. Hij was er helemaal niet bang van, dus dat is fijn.
Op de weg naar huis lag hij al in een diepe slaap en de rest van avond is hij ook rustig geweest. Wel nog flink gekluifd en gespeeld ’s avonds.

No comments:

Post a Comment