Zondag 2 augustus 2009


Vandaag is James een week bij ons. Hij gaat nu wennen en kent ons al een beetje. ’s Ochtends is hij al wat blijer om ons te zien, dus dat is mooi. De nachten gaan goed, James slaapt in zijn puppyren achter de bank, enkele meters van onze slaapkamers vandaan. We horen dus precies wanneer hij piept en er uit moet. Tot nu toe is dat rond een uur of vier, hij doet dan netjes een plasje in de tuin en gaat dan weer verder slapen. Voor het naar bed toe gaan, laten we hem nog even uit en wachten dan nog een halfuurtje. Als je meteen naar bed gaat, gaat hij piepen, dus daar houden we rekening mee. Hij speelt ook altijd nog flink, het uur voordat we naar bed gaan. 


Vandaag is James voor het eerst op het strand geweest. We hebben hem naar de zee gedragen, want hij kan nog niet zover lopen. James heeft heel veel nieuwe indrukken opgedaan, want onderweg zag hij mensen lopen, fietsen en joggen. Ook hoorde hij nieuwe geluiden, zoals auto’s die voorbijreden, fietsbellen en kinderen die spelen. Aan de waterkant mocht James los en vond het heel mooi. 


Hij was eerst een beetje voorzichtig, want zand kende hij nog niet. Na eventjes gezeten te hebben en in de rondte te hebben gekeken, ging James alles voorzichtig verkennen. De zee durfde hij niet in, maar hij ging er vlakbij liggen, naast de slipper van het baasje. Die moest hij beschermen, vond hij. 


Even later was het echter een speelobject geworden en werd er flink mee gesjort. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want schoenen zijn niet om mee te spelen. James kent het verschil niet tussen oude en nieuwe schoenen. Daarna zijn we naar het pierebadje gelopen en daar durfde de kleine man wel in! Zelfs helemaal tot aan zijn buik en hij vond het niets eng. Dat was een prettige eerste kennismaking met water. 


Hierna moest James zich droogrennen en rende hard over het zand. Hij zat helemaal onder en vond het prachtig. Op de terugweg mocht James ook nog een klein stukje los over de parkeerplaats lopen en thuis aangekomen was hij doodop van al deze nieuwe indrukken. Helaas zijn we zijn halsbandje verloren op het strand en hebben we deze niet terug kunnen vinden. James krijgt dus morgen meteen een nieuwe. Thuis heeft hij lekker op het trapje gelegen, dat had hij nog niet eerder gedaan. Ook daar is het lekker koel, dus een perfect plekje. ’s Ochtends en ’s avonds ligt hij het liefst languit op zijn kussen, maar als hij heel moe is, valt zijn kop er weleens vanaf en ligt hij er half naast. Dat maakt hem niets uit, hij slaapt gewoon verder. Zo kunnen alleen puppies liggen!

No comments:

Post a Comment