Woensdag 26 augustus 2009


Vandaag ben ik met mam en James naar het Wantijpark in Dordrecht geweest. Inmiddels is James gelukkig goed aan de auto gewend en zit rustig achterin. Hij kan dan niet naar voren komen en zit veilig. 


In het Wantijpark is een grote wei met eenden, kippen, pauwen, schapen en geiten. Perfect dus om James eens te laten wennen aan dit soort dieren. Hij vond het heel interessant en is erg nieuwsgierig. Hij kijkt eerst van een afstandje en daarna stond hij dicht tegen het hek. 


James loopt al goed los mee en let goed op ons. Hij vindt het erg leuk om in het gras te rennen, daar loopt hij ook liever dan op het pad. Na een klein eindje gelopen te hebben, kwamen we bij een bankje waar helaas allemaal bierdopjes lagen. James had er voordat ik het gezien had al eentje te pakken, dus snel afgepakt. 


Hij heeft nu wel door dat wanneer hij iets heeft wat niet mag, dat wegrennen een goede optie is. Dat maakt het wel moeilijk! Ik beloon hem altijd met een koekje als hij iets loslaat, maar dingen die niet mogen zijn altijd interessanter en leuker. Daarna maar snel doorgelopen en toen kwamen we een middenslag Poedel tegen én twee Welsh Corgi Pembrokes! Het waren twee reuen, een tricolor en een rode, van vier en vijf jaar. Ze vonden James niet zo interessant en gingen hun eigen gang. De Poedel vond James wel erg leuk en ze hebben flink gespeeld samen. 


Na deze ontmoeting zijn we weer terug gelopen, want James werd moe. In een vijver heeft James nog wel zijn eerste echte zwemles gehad, met alle voetjes van de grond. Hij vindt water gelukkig niet eng en ik hoop dat hij nu wat vaker uit zichzelf het water in gaat.

No comments:

Post a Comment