Donderdag 19 november 2009



We zijn bezig om het ritme van James iets te veranderen. Hij was ’s ochtends altijd erg druk, dus gingen we dan lekker met hem lopen. Dat was hij dus gewend. Sinds een paar dagen wordt hij ’s ochtends rustiger en heeft hij ook voldoende aan wat spelen in huis of in de tuin. De lange losloopwandeling komt vanaf nu dus gewoon op een willekeurig tijdstip.



Vanmiddag mocht James mee naar Tilburg, om te gaan wandelen in het Warandebos. De zon scheen en het was heerlijk buiten, dus hebben we een flinke ronde gelopen. Natuurlijk wel met rust tussendoor, maar totaal zijn we een uurtje buiten geweest. James vond het prachtig, weer eens een nieuw bos!



Nieuwe geurtjes, nieuwe geluiden, maar niets vindt hij eng. Lekker los rennen is het fijnste wat er is voor James, en natuurlijk ook spelen! Hij doet niets liever, of het nu met de bal, een ander speeltje, met ons, met honden of met iets anders wat hij onderweg vindt.



Tijdens de wandeling wel wat fietsers en joggers tegengekomen, maar als je James afleidt met een stok of bal of koekje let hij daar niet eens meer op. Dat gaat dus de goede kant op!



Ook van de treinen die voorbijreden had James niets, hij schrok er totaal niet van en iedere keer speelde ik dan met hem, zodat hij harde geluiden ook associeert met iets leuks. En dat gaat gelukkig prima! James heeft genoten en wij ook, en in de auto lag hij al diep te slapen.



No comments:

Post a Comment