Van wandelen, de sneeuw en slapen...


James is inmiddels alweer 7 maanden en wordt al een beetje minder pup. Van een puber merken we nog niets, alleen het op de bank springen misschien. Dat doet hij erg graag, maar luistert nu wel als we zeggen dat hij eraf moet. Buiten luistert hij nog steeds prima, ook als hij honden ziet. 


We zijn lekker aan het clickeren, het gaat prima en James vindt het prachtig om te doen! Vooral volgen is helemaal zijn ding, hij kijkt dan echt met een lach naar je op. Touch doet hij ook goed, al wil hij in zijn enthousiasme nog weleens krokodilletje spelen… Het belangrijkst is dat we het allebei leuk vinden om te trainen en dat hij de basiscommando’s goed onder de knie heeft. 


James zijn nagels groeien hard, dus ik moet ze zo eens in de twee weken wel knippen. Dat gaat steeds beter, afleiden met een plakje kaas en dan gaat het prima! Slapen doet hij nog steeds erg graag voor de keukendeur, waar het lekker koel is. Hij speelt gewoon voor tochtstrip, maar gelukkig wordt dat ’s avonds al minder. Eerst wilde hij rond negen uur nog weleens in de keuken gaan liggen, nu blijft hij gezellig in de kamer.


Zijn Biabed bevalt prima, iedere nacht slaapt hij erin en soms kruipt hij er ook overdag even in. Gelukkig maar, toch niet voor niets gekocht! Verder houdt hij ervan om in de meest vreemde posities te liggen. 


Of met allevier de poten omhoog, of ergens tussen geklemd, of half uit je mand! James wordt met de dag liever, je kan merken dat hij nu echt gehecht is aan ons. ’s Ochtends en ’s avonds ligt hij graag even op schoot. Als je overdag even naar boven gaat, ligt James onderaan de trap op je te wachten. Het hekje hoeft daar niet meer voor, want hij weet nu dat de trap verboden terrein is. 


James vindt het prachtig om in de tuin te spelen. Zodra je de deur opendoet, wil hij het liefst ook naar buiten. Hij is zo snel en glipte iedere keer langs ons heen door de deur, maar nu mag dat niet meer. Hij moet eerst zitten en dat doet hij nu keurig. We kunnen nu dus ook even alleen naar buiten, zonder dat er meteen een Corgi meevliegt! 


James is nog steeds erg lief tegen andere mensen, kinderen en honden. Hij is nog steeds onderdanig naar honden toe, maar het ijs is meestal snel gebroken en dan wordt er gespeeld. Bezoek wordt ook vrolijk ontvangen, geen blafje valt er, maar wel wil hij het liefst bij het bezoek op schoot, terwijl hij weet dat hij niet op de bank mag. Tsja, met bezoek zijn de regeltjes even vergeten, denkt James en dan probeert hij het wel. 


James is een ontzettend slim hondje en weet dingen na een keertje al erg goed. Hij is af en toe flink ondeugend, maar ook heel gemakkelijk. Wandelen vindt hij geweldig, maar dan wel het liefste los! Het allerleukst vindt hij plaatsen met veel gras, dan volgt het bos en daarna het strand. Overal heeft hij plezier, of het nu alleen is, met andere honden of met een speeltje! 

No comments:

Post a Comment