Sneeuw

Voor het eerst in zijn leventje heeft James kennisgemaakt met sneeuw! Vanaf donderdag 17 december tot en met maandag 21 december heeft het gesneeuwd.



Er is hier zo’n 15 cm gevallen en James vindt het prachtig! Toen James donderdagochtend voor het eerst naar buiten ging, moest hij zich wel even drie keer bedenken.



Hij keek wat verbaasd, deed toen een stapje naar voren om even in de sneeuw te graven met zijn pootje, en daarna moest er nog even een hapje genomen worden. Toen was het goedgekeurd, sneeuw is leuk en prima om doorheen te rennen!



Koud heeft James het niet. Het liefst is hij de hele dag buiten in de tuin om heerlijk rond te snuffelen en gewoon te liggen in de sneeuw. Zou James dan toch een poolhond zijn? Tijdens het wandelen loopt James het liefst in de dikke sneeuw, waar hij als een konijn doorheen hobbelt.



Meestal heeft hij geen pootjes meer over. Sneeuw is ook heel leuk om keihard doorheen te rennen, ook als je aan de lijn zit. Snuffelen kan ook goed, de geurtjes zitten namelijk diep verborgen, dus als je dan je neus diep onder de sneeuw steekt en dan vooruit schuift, kun je alles heerlijk opsnuffen!



Gevolg is natuurlijk wel dat je hele kop onder de sneeuw zit, maar dat is juist het leuke ervan… James zijn vacht is wel heel gemakkelijk, het houdt geen sneeuw vast en als we terugkomen van de wandeling is hij zo goed als droog.



Het allerleukst vindt James om sneeuwballen te pakken en daar loopt hij ook gewoon mee in zijn bekkie. Ik denk dat James het prachtig zou vinden als er altijd sneeuw zou liggen!



No comments:

Post a Comment