Schapendrijven

Op 6 december 2009, op James zijn ‘half-jaar verjaardag’, mocht hij mee naar Roosendaal om kennis te maken met de schapen. Daar aangekomen mocht James eerst eens even van een afstandje bekijken hoe een Border Collie de schapen dreef. Hij vond het allemaal heel interessant, maar bleef rustig zitten kijken. Ik had gedacht dat hij er meteen achteraan wilde, maar niets was minder waar.




Daarna een groepje van vijf schapen apart genomen. Border Collie Yet hield de schapen dichtbij ons en James mocht een kijkje komen nemen. Al snel had James door dat het de bedoeling was om cirkelbewegingen om de schapen te maken en dit probeerde hij dan ook. Hij vond het prachtig en genoot zichtbaar. Hij heeft duidelijk aanleg, toch een echt herdershondje! In totaal mocht James maar twee keer vijf minuten bij de schapen kijken, omdat het inspannend is en James nog klein is.






Na deze eerste kennismaking zijn we samen met Mandy en Yet nog even naar het bos in Roosendaal gereden, zodat de honden nog even konden uitrennen. Het was erg leuk! Thuis was James lekker moe en ging meteen liggen...





No comments:

Post a Comment