Vrijdag 31 juli 2009


James gaat vanaf nu overal mee naartoe. Ik vind het heel belangrijk dat hij went aan allerlei situaties en dus goed gesocialiseerd wordt. Het blijkt dat James een makkelijk hondje is en zich goed aanpast aan allerlei situaties. De auto is eigenlijk het enige dat minder gaat en daarom nemen we hem steeds kleine stukjes mee. Het zindelijk maken gaat ook heel goed en hij heeft bijna geen ongelukjes. 's Nachts moet hij er een keertje uit, om half 4, maar slaapt daarna gewoon weer door tot half 7. 


James heeft ook ontdekt dat de tuin erg leuk is. Hij snoeit graag de planten en graaft mooie kuilen. Ook heeft hij zijn eigen zwembadje, een schelp, en daar gaat hij graag in. 


Honden zijn niet zo interessant, hij neemt wel een kijkje als je zegt dat het mag en is totaal niet bang. Mensen hetzelfde, ze kunnen hem lokken hoe hard ze willen, maar James komt terug naar mij. Wel mogen ze hem gewoon aaien en dan kwispelt hij ook wel, maar uit zichzelf gaat hij er niet op af. Los lopen gaat prima, hij volgt je dan heel goed. Het riempje eraan vindt hij minder, dus dat oefenen we nu kleine stukjes.

No comments:

Post a Comment